Toiminta ja yht.tiedot

Piirlahden Kyläyhdistys ry-Pirlax byaförening rf on kaksikielinen yhdistys joka on perustettu vuonna 2000.

Tavoitteet

Kyläyhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa asumisen viihtyvyyteen ja kyläläisten yhteisöllisyyden lisääntymiseen.

Otamme tarvittaessa kantaa Porvoon kaupungin päätöksiin sekä muihin yhteiskunnallisiin asioihin, jotka koskevat alueemme asukkaiden elämää.

 

Toiminta

Kylähdistys järjestää vuosittaiset kesäjuhlat, sekä toisinaan retkiä ja tapahtumia. Teemme yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten kanssa.

Kyläyhdistys julkaisee kaksi kertaa vuodessa kylälehden, Pirlaxbladet. Lehdessä on tietoa yhdistyksen toiminnasta ja paikallisista ajankohtaisista asioista. Monesti pääartikkelissa esitellään jotakuta kyläläistä.

Kyläyhdistyksessä olemme kiinnostuneita historiasta. Keräämme tietoa ja tarinoita aikaisempien sukupolvien elämästä kylillä. Vuonna 2011 julkaisimme Pirlaxboken-Pirlahtikirja mihin olimme keränneet monenmoista tietoa kylistä ja kertomuksia  kyliltä. Kirjaa voi lainata naapurilta tai kirjastosta, tai ostaa omaksi kyläyhdistykseltä hintaan 20€.

Nyt vuonna 2023 keräämme jälleen aktiivisesti tarinoita menneiltä ajoilta, tällä kertaa lähinnä sodan jälkeisiltä ajoilta, mutta kaikki kiinnostaa.

Olethan yhteydessä meihin jos olet kinnostunut aiheesta, tai sinulla on valokuvia näytettävänä tai tarinoita kerrottavana.

 

Liity jäseneksi

Kyläyhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen ympärivuotinen asukas tai vapaa-ajan asukas, sekä kaikki henkilöt joilla on yhteyttä tai tunnesiteitä seutuumme. Vuosittainen jäsenmaksu on 6€ henkilöltä ja 12€ samassa taloudessa asuvalta perheeltä.

FI11 1124 3000 2089 60    Viitenumero 5005

Jäsenmaksu 2023          6€/henkilö tai 12€/perhe

 

Hallitus 2023

Puh.joht. Pia Lehtosaari, vara puh.joht. Hilkka Pekkanen, siht. Mina Westerholm, rahastonhoitaja Liisa Wilska, Maria Björkqvist, Juhani Lehtosaari, Tuula Salo, Niklas Fridolfsson.

Yhteystiedot Sihteeri Mina Westerholm strandhagen@gmail.com tai rahastonhoitaja Liisa Wilska eliisa.wilska@gmail.com

 

Facebook ryhmä Pirlax-Piirlahti on suljettu  ryhmä piirlahtelaisille ja piirlahden ystäville.

Arkielämää ja iloa kylällä, mikä huolestuttaa, innostuttaa ja viihdyttää.

Hae seuraajaksi ja osallistujaksi.

Kyläyhdistyksen jäsenyydet muissa yhdistyksissä.

Kyläyhdistyksemme kuuluu Kehittämisyhdistys Silmu ry hyn, joka kuuluu kansalliseen yhdistykseen Suomen kylät ry. Suomen kylät organisaatioon kuuluu Finlandssvenska byar osasto, yhteistyöryhmä ruotsinkielisille sekä kaksikielisille paikallisille kyläyhdistyksille. Silmu ry n alla toimii SILMU- kylät/ SILMU-byar joka muun muassa ylläpitää kyläportaalia johon tämä www.piirlahti.fi kuuluu. SILMU-kyliin kuuluvat  Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen ja Porvoo itäisellä uudellamaalla. Itä-uudenmaan kylät ry/ ITU-kylät  ry tä ei enää ole olemassa.

Piirlahden kyläyhdistys ry-Pirlax byaförening rf kuuluu Suomen Kotiseutuliittoon.