Muita yhdistyksiä

Muita aktiivisia yhdistyksiä alueella:

Ebbo Ungdomsförening rf

Nuorisoseura Ebbo Ungdomsförening rf. työskentelee yhteisöllisyyden lisäämiseksi järjestäen erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, sekä ylläpitää nuorisoseurantalo Bygdebota. Bygdebota vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin, ja se on erityisesti kesäisin suosittu hääjuhlapaikkana. https://www.visitporvoo.fi/kokousta/kokous-ja-juhlatilat/

    Ebbo uf. Facebook

 

Vapaapalokunta Ebbo frivilliga brandkår

VPK hoitaa niitä tehtäviä, joita Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos määrää. Sammuttaa paloja ja avustaa vakinaista palokuntaa. Henkilöstön ammattitaitoa ylläpidetään säännöllisillä koulutusilloilla ja tarvittaessa laajemmilla kurssituksilla. Lisäksi VPK tekee maallikkokoulutusta yleisötapahtumissa.

 

 

Epoon tietoverkko-osuuskunta

Epoon tietoverkko-osuuskunta>>>

Epoon tietoverkko-osuuskunta on jäseniensä omistama. Osuuskunta on perustettu, koska kaupallista valokuitutarjontaa ei ole. Valokuitu mahdollistaa nykyaikaiset, nopeat ja luotettavat laajakaistayhteydet sekä erilaisten internet- ja tv-palvelujen saatavuuden ja kilpailuttamisen.

 

 

Ebbo-Pirlax Marthakrets

Ebbo-Pirlax Marthaförening rf.

 

 

Metsästys

Epoo-Piirlahti-Åby alueella on useampi metsästysseura. Åbyn metsästysmaat kuuluvat Vålax-Fagerstad älgjaktlagille. Metsästysmaat Piirlahdessa, Virvikissä, Norikessa ja Epoossa kuuluvat Ebbo älgjaktlagille. Metsästysmaat ent. kunnalliskodilta Karhunkorpeen päin kuuluvat Epoon metsästysseura ry lle.

Suurriistan eli hirvien ja valkohäntäpeurojen  metsästäminen tehdään arvioidun tarpeen mukaan. Tämä perustuu riistaeläinten ja suurpetojen laskentaan, optimaalisen kannan ylläpitämiseen. Valitettavan usein metsästäjät joutuvat myös jäljittämään loukkaantunutta riistaa liikenneonnettomuuksien seurauksena.

Osaatko toimia oikein riistaonnettomuuspaikalla?

1. Varoita muuta liikennettä.
2. Huolehdi loukkaantuneista.
3. Soita aina 112 kolarista suuren eläimen kanssa.
4. Ilmoita kolaripaikka tarkasti. Lataa jo tänään 112Suomi -sovellus puhelimeesi.
5. Merkitse onnettomuuspaikka huolellisesti, narulla tai muovipussilla pensaan oksaan, jotta jäljestäjillä on mahdollisuus löytää loukkaantunut eläin.